Így zajlik egy style termékfotózás

Az Infók, árak menüpont alatt a karantén óta elérhető három különböző STYLE termékfotózás szolgáltatás, amit a kisebb termékeket készítő, hazai kézművesekre szabva állítottam össze. Rengeteg ilyen jellegű megkeresés érkezett már, több meg is valósult. Most egy számomra roppant kedves, a Bori Design számára készített nagyobb volumenű munkánk keresztül szeretném bemutatni, hogyan is zajlik egy ilyen projekt.

E-mailes egyeztetés

Első lépésként az alkotó e-mailben felveszi velem a kapcsolatot, és megbeszéljük, melyik csomag is a leginkább neki való. Ha szükséges igazítunk a csomagon, az adott márkára szabjuk. Ezután kérem, küldjön pár telefonos csoportképet a fotózandó tárgyakról, ez főleg akkor fontos, amikor a PRO csomagon belül 20 különböző terméket kell fotóznom, de azért is jó, mert így láthatóvá válik például a termékek méretbeli különbsége.

Moodboard

Elkészítek egy moodboardot, amihez nemcsak hangulatképek tartoznak, hanem felsorolásszerűen leírom, milyen kellékek, eszközök, egyszóval milyen körítés jöhet szóba. Egy ilyen inspirációs tábla nagyban megkönnyíti a közös munkát, így könnyebben a márka arculatához vagy éppen a (készülő) webshop színvilágához igazíthatjuk a képeket. Szerencsés, ha a témának megfelelően a gyártó alapanyagait és tárgyait, jelen esetben például fonalat, ollót és horgolótűt használunk kellékeknek. Íme a Bori Design horgolt figuráihoz készített moodboard.

horgolt_babak_960
inspirációs képek: Pinterest

Variációk egy beállításra

A Bori Designnak készített munka során 30 termékről készült azonos körítéssel tárgyfotó. Négy különböző variációt készítettem, ezekről telefonnal lőttem egy-egy képet. Bár ezek a képek fotográfiai szempontból semennyire sem értékelhetők, arra tökéletesek, hogy a megrendelő kiválaszthassa melyik is tetszik neki. A Bori Designak készült négy variációból Ágnes, az alkotó a kettes sorszámút választotta.

horgolt_figurak_minta_960
beállítás variációk ugyanarra a témára /// iPhonnal készült képek

Mintakép

A kiválasztott beállítással elkészül a kép, ez még retusálás nélkül egy végső jóváhagyásra e-mailben elmegy a megrendelőnek, amikor rábólint, akkor kezdődik az összes termék lefotózása.

az összes kép elkészítése előtt végső jóváhagyásra elküldött kép /// fotó: Séllei Lilla

Fotózás

A termékek fotózása akár 1-3 napot is igénybe vehet, ez a választott csomag nagyságától is függ. Ennyi ideig mindenképpen muszáj nélkülöznie a gyártónak a termékeket.

pro_csomag_fotozas_werk_960
werk kép a Bori Design termékfotózásáról

Végeredmény

Az elkészült képeket utómunkázva, nyomdai felbontásban egy Dropbox mappából tudja a megrendelő letölteni. Ezután a termékek a készítő saját költségén Foxposttal házhoz vagy automatába küldöm, de a személyes átvétel is lehetséges.

no images were found

Az ajánlat PDF-ben innen tölthető le!