Posted on

Almáskevert – a sütemény a kampányfotózásról

Édesapám 60.születésnapjára készítettem egy szakácskönyvet az anyukája ránk maradt négy receptjéből. Az almáskevert lett a család nagy kedvence, azóta a fiamnak szinte hetente kell sütnöm egyet. Ezt egyalátalán nem bánom, mert a recept pofon egyszerű, a végeredmény pedig finom. Mivel a torta elég rusztikus, így nemcsak az időtakarékos elkészítési módja, de kinézete miatt is tökéletes választás volt a 2021/2022-es őszi-téli Botanika kollekció fotózásához kelléknek. Most megosztom veletek a receptjét.

almaskevert_2_1500
fotó: Séllei Lilla
Almáskevert – a sütemény a kampányfotózásról részletei…
Posted on

Kirándulás a szőlőhegyen

A 2021/2022-es őszi-téli Botanika kollekció már tavaly óta érlelődött bennem, de nem tudtam, hogyan adjam vissza mindazt a szépet és jót, amit a csókakői szőlőhegy jelent nekem. Hogyan lehet ennyi színt, illatot és érzést egyetlen táskában, pontosabban egyetlen mintába sűríteni?! Nem tudtam, hogyan kezdjek hozzá, ezért volt szükség több, mint egy teljes évre ahhoz, hogy letisztuljon minden és ez a kollekció megszülessen.

A kollekció háttere

Miért pont szőlőhegy? Miért pont Csókakő? Életemben először 2009-ben jártam Csókakőn, a szüleimmel a várat néztük meg. Már akkor beleszerettem a környékbe. 2014 óta pedig a férjemmel rendszeresen kirándultunk a gyerekkel, gyerekekkel a környéken. A várral való első találkozás után pedig tíz évvel itt találtuk meg azt a kis présházat, ami egyszer majd kiscsaládunk álomotthona lesz. A présházat a tavalyi évben újítottuk fel, ősz óta tudjuk nyaralóként használni, és ki is használjuk. Imádom az ottani csendet, azt hogy vannak saját gyümölcsfáink, hogy a több száz szőlőtőke miatt a természet körforgása meghatározza az életünket: metszünk, szüretelünk – hogy csak a két legnagyobb, legismertebb szőlészeti munkákat említsem. Az a nyugalom, ami ott van, közvilágítás híján az éjszaka teljes sötétsége, a szemközti mezőről bejáró őzek, a karnyújtásnyira lévő erdő és hegyek. Ha lemegyünk oda, megváltozik az életünk, lelassulunk, egy másik körforgásba kerülünk. Ebből az életérzésből szerettem volna valamit visszaadni a Botanika kollekcióban.

Kirándulás a szőlőhegyen részletei…
Posted on

Hogyan tisztítsuk a softshell táskákat?

Korábban már volt egy poszt a vízlepergetős táskák tiszításáról. Nos, nem különbözik sokban a softshell táskák mosása ezektől, mégis úgy gondoltam összerakok egy videós tartalommal is kiegészített újabb, még informatívabb cikket a témában.

Mit mond a vásárlói tájékoztató?

A táskához járó vásárlói tájékoztatón a kis ábrák elárulják, hogy a táskákat 30 fokon gépben is lehet mosni, de vasalni, fehéríteni, szárítógépbe tenni tilos. A softshell táskák bélése 100% pamut, ezek az anyagok víz hatására összemennek. De nem kell félni, hiszen én ezekete az anyagokat felhasználás, tehát varrás előtt meleg vízben avatom, amikor is kiázik belőlük a gyártás után visszamaradt festék, és felveszik végső méretüket. A softshell anyagok pedig nagy strapabíróak és formatartóak. Így a 30 fokos mosás nem tesz a táskákban kárt, nem mennek össze, nem roncsolódik az anyaguk.

Hogyan tisztítsuk a softshell táskákat? részletei…
Posted on

Kamera elé álltak a mamiserpáink

Még év elején tettünk közzé egy felhívást, amely során a 2021-es év márkanagyköveteit, azaz húsvér mamiserpákat kerestünk. Rengeteg inspiráló és csodálatos anyuka jelentkezett, akik közül végül nem is hármat, hanem hatot választottunk ki. Nos, most a hat mamiserpából a négy fővárosi anyuka állt a fotós kamerám elé, és örökíthettem meg őket. Ismerjétek meg őket!

Bóka Szilvia

“Szilvinek hívnak és kapaszkodjatok meg! 43 éves vagyok, két gyönyörű és okos fiú anyukája” – kezdte Szilvi a bemutatkozó levelét, mi pedig egyből megkedveltük. Hogy miért? Ahogyan ő írta “Jól mutatna a csapatban egy fitt és fiatalos, ámde nem mai csirke kismami. Bemutatva azt, hogy egyszerre kis és nagy gyerek anyukájaként, 40 felett is reklámképes az ember lánya” – és ezzel nem lehet nem egyetérteni! Szilvi éppen második diplomáját szerzi, jogot hallgat, orvosfeleségként még az átlagnál is keményebb tanulással, digitális oktatással, karanténnel teli társasházban eltöltött év van mögötte. Szóval virtuálisan veregessük meg Szilvi és minden anyatársunk vállát, akik túléltél 2020 minden kihívását!

szilvi_ok-7520_2500

Kamera elé álltak a mamiserpáink részletei…
Posted on

Filmek, nők, sorsok, feminizmus

Már készítettünk nektek egy ajánlót inspiráló nőkről és feminizmusról szóló mesekönyvekből, most pedig összegyűjtöttünk a legjobb filmeket, amelyekben lenyűgöző, erős és független nők szerepelnek. A gyűjtésben hatalmas segítség volt a Mommynity anyuka közösség, akik fantasztikus mozikkal bővítették a listát. A filmek sorrendje hasraütéssel készült, semmiképpen sem rangsor, mindegyiket érdemes megnézni! Ha pedig kimaradt valami, kérlek, írjátok meg kommentben!

feminizmus
Filmek, nők, sorsok, feminizmus részletei…