Fenntarthatósági törekvések

Mindenképpen el szeretnénk kerülni a #greenwashing fogalom gyanúját, de azért fontosnak tartjuk megosztani, melyek azok a törekvések, munkamódszerek és megoldások, amelyeknek köszönhetően a Lilla Sellei Bags jobb választás a fast fashion vagy multi márkához képest.Itthon készülnek, így a vásárlással hazai vállalkozókat támogatsz.

1. Itthon készülnek, tehát rövidebb a készítőtől a vevőig vezető szállítási út, kisebb a terhelés.

2. Az olyan alapanyagok, mint a cipzár, a logózott műanyag csat vagy az egyedileg mintázott softshell, mind hazai vállalkozás készítik a számunkra. Így az anyagbeszerzés is a hazai ipart segíti, és ezen alapanyagok útja, szállítása is sokkal rövidebb. Így az egyes alapanyagok ráadásul egy javítás vagy későbbi csere esetén mindig rendelkezésre fognak állni, a minőséget garantálni tudjuk.

3. A maradék anyagokat felhasználjuk: ezekből készülnek az olyan kisebb termékek, mint a pénztárcák vagy éppen mobiltelefon tokok. Sőt a pici darabokat eltesszük, így később a javításokhoz fel tudjuk őket használni. Foltoztunk már be ilyen pici darabokkal kutya rágta táskát is.

4. Bár a táskák külső alapanyag softshell, ami 100% poliészter, nem egy természetes anyag, de ez garantálja, hogy a táskák vízállóak és tartósak legyenek. Számunkra a hosszú élettartam kiemelkedően fontos. A bélések pedig ÖKO-TEX Standard 100 minősítéssel rendelkező 100% pamutvászonból készülnek.

5. Élethosszig tartó garancia: a megszokott garancián túl, minden javítható hibát legyen az használatból vagy éppen egy véletlen balesetből eredő jelképes összegért javítunk, hiszen a célunk az, hogy egy táskát minél hosszabb ideig tudjon a vevő hordani. (A javításról bővebben itt tájékozódhatsz.)

6. A táskák nem igényelnek speciális elbánást, kímélő programon, 30 fokon gépben tisztíthatóak.

7. A táskák csomagolásánál ügyelünk arra, hogy a pont jó méretű dobozba kerüljenek, ne maradjon felesleges, üres tér. Így a futárcég járműveibe is kevesebb helyet foglalnak a csomagok, ami gazdaságosabbá teszi a szállítást. A csomagba csak a legszükségesebbek kerülnek, nincs felesleges papírcsomagolás vagy térkitöltő. Valamint előszeretettel használunk újra dobozokat, ekkor a csomag tetejére az “ÚJRAFELHASZNÁLT CSOMAGOLÁS” pecsét is felkerül.

8. Most már folyamatosan fut a “Hozd vissza a táskádat!” kampány, amely során a régebbi táskákat visszavesszük, 5.000 forintos vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk. Ezt követően a táskákat tisztítjuk, javítjuk, és 1.000 – 4.000 forint közötti áron értékesítjük.