ZIPack: az óriás hátizsák esete az övtáskával

Esetemben a fejlesztés sosem áll le, egy táska sose lehet teljesen kész, mindig van min csiszolni, ötletelni, finomítani, hogy még jobb, még praktikusabb legyen. Sosem volt titok, hogy a fejlesztések saját igényből táplálkoznak, egy-egy nálam felmerülő „táskás” problémára keresek megoldást. A legjobb ötletek pedig általában este vagy hajnalban, félálomban pattannak ki a fejelmből.

Ez történt az óriás hátizsák és az övtáska összekombinálása esetében is! Ez a probléma körülbelül fél éve foglalkoztat, de nem találtam rá jó, praktikus megoldást – egészen néhány héttel ezelőttig! Így hát örömmel mutatom be a Lilla Sellei Bags legújabb termékét, amely az övtáska és az óriás hátizsák összeboronálásából született!

orias_hati+ovtaska_tropusi_madaras_1_960

Megoldás egy saját problémára!

Mit említettem, régóta foglalkoztatott az övtáska és az óriás hátizsák összeházasítása, mégpedig egy saját igény miatt. Rengeteget kirándulunk, amiről a csirek.me blogon rendszeresen be is számolok. A kirándulásra általában az óriás hátizsákomban magammal viszem a fotós feleszerelésem, na meg persze kaját az egész családnak és például váltóruhát. Emellett az övtáskában vannak a személyes cuccaim: telefon, pénztárca, neszeszer és társai. A kocsiba a két táskát úgy teszem be, hogy az óriás hátizsákban van az övtáska, mert amikor kiszállunk a célállomáson, akkor az óriás hátizsákból magamra aggatom a fényképezőt, és csak az övtáskát viszem magammal. Igen ám, de mivel az övtáska a hátizsákban van, bajos pakolni, bajos keresni és sokkal kevesebb benne a hely… Na, ezért foglalkoztatott egy jó ideje, hogyan lehetne a hátizsák külső részére felapplikálni az övtáskát.

orias_hati+ovtaska_tropusi_madaras_2_960
orias_hati+ovtaska_tropusi_madaras_3_960

A megoldás: CIPZÁR

Sok kísérlet után néhány hete ötlött fel bennem, hogy a cipzár lesz a megoldás. Az övtáska derékrészébe egy cipzár egyik oldalát, míg a hátizsák keresztbe futó hevedere mögé pedig egy cipzár másik oldalát varrtuk. Nem kell mást tenni, mint a két táska összecipzározni, majad az övtáska derékpántját a hátizsák hátulsó részén összecsatolni.

A két cipzár fél nem zavaró sem az övtáska, sem az óriás hátizsák külön-külön viselésekor.

orias_hati+ovtaska_tropusi_madaras_4_960
orias_hati+ovtaska_tropusi_madaras_5_960