Hello CSAJOK!

Járhatunk egyetemre, szavazhatunk…, sokkal több adott nekünk, mint az évszázadokkal ezelőtt élt nőknek, de a sok kivívott jog ellenére a 21. században sem egyszerű nőnek lenni, anyának lenni pedig plusz kihívásokkal is jár. Van még mit tenni, amikor pálinkát főzni adómentesen lehet, de ÁFA sújtja a menstruációs termékeket, amikor a nők ugyanazon a munkáért még mindig kevesebb bért kapnak, mint a férfiak, és a láthatatlan, otthoni házimunka is még sok helyen nagyrészt rájuk hárul… hogy csak a legégetőbb, legszembetűnőbb példákat hozzam.

DSC_4595res
fotó: Hámori Zsófia

A bevezetőben említetteket végiggondolva nem csoda tehát, ha az utóbbi évtizedben újra erőre kaptak a feminista mozgalmak, amelynek tagjait már szerencsére nem azonosítják a férfi gyűlölettel. Egyrészt ezért is választottuk a 2021-es tavasz-nyári kollekció jelszavának a CSAJOKat. Másrészt pedig azért ezt a hívószó, mert rengeteg olyan online és offline női közösségben létezhetek, ahol nagyon különböző, de nagyon összetartó nők, anyák támogatják, segítik és inspirálják egymást. 

Hiszek benne, hogy a nők képesek megváltoztatni a világot, egy olyan színes közösséget alkotnak, akik vallásra és származásra tekintet nélkül képesek összefogni, kiharcolni jogokat, és példamutatásukkal felnevelni egy új, sokkal toleránsabb generációt. 

A 2021-es CSAJOK kollekció minden 2021. augusztus végéig eladott darabja után 1.000 forinttal támogatjuk az EMMA Egyesületet, ami egy olyan sorstárs- és szakmai közösség, amely elsősorban a gyermekvállalás  időszakán keresztül tekint rá a női életútra, és dolgozik azért, hogy az anyák társadalmi helyzete javuljon. 

A kollekció és a fotózás

A kollekció egy CSAJOK minta köré épült, ebből készítettünk teli mintás táskákat, és ezt a designt kombináltuk türkiz softshellel. A kínálatban variálható táskák, közepes és óriás hátizsákok, övtáskák és koktéltáskák egyaránt elérhetőek. Ebben a gyűjteményben debütál az új, könnyű, pamut (szabadidő)nadrág és a pamut fejpánt is, mindkettő a #nemtaskak vonal legújabb terméke.

A kollekcióhoz olyan kampányképeket álmodtam meg, ami a szabadságot testesíti meg, utalva ezzel a nők szabadságára, választási jogára. Nem titok a covid nekünk is keresztülhúzta a számításunkat, így a március végéi fotózást március elejére előbbre kellett hozni. Évek óta egy összeszokott és viszonylag nagy stábbal dolgozunk együtt, így nem egyszerű a szervezés, főleg, hogy többen anyák is. Bár nem ért rá mindenki, és az idő is szűkös volt, úgy döntöttünk, megtartjuk a fotózást, mert nem szerettük volna kockáztatni, ha ez a csodás kollekció kampányképek nélkül marad.  Egy verőfényes, tavaszinak tűnő, de annál hidegebb napon a Gödöllői-dombság legnagyobb csúcsának a lábánál fotóztunk, a modellek ezúttal is Manka és Emese voltak, akik szuperül állták a sarat. Reméljük a kisautóval és biciklivel készített fotók visszaadják azt a hangulatot, amit szerettünk volna.

DSC_4591res

DSC_4586res

DSC_4561res

DSC_4554res

DSC_4524res

DSC_4352res

DSC_4280res

DSC_4264res

DSC_4251res

DSC_4238res

DSC_4232res

DSC_4228res
fotó: Hámori Zsófia

Stáb:
fotó: Hámori Zsófia
styling: Engel Nóra
smink: Balázs-Tóth Eszter
kellékek: Pálmai Gabi – Lom Design Show
modellek: Mészáros Marina és Mészáros Emese