Inspiráló anyák: Zubor Rozi

Kis csúszással, de folytatódik Inspiráló anyák sorozatunkra, méghozzá nem is akárkivel, hanem Zubor Rozi írónővel. Hozzá (is) kötődik többek között a népszerű Hello, anyukám! podcast, és sokan ismerhetik a több mint tizenhatezer fős követővel rendelkező Igenanya Instagram oldaláról is. Ha pedig ez nem lenne elég, nemrég jelent meg első regénye, A kulcs, ami egy különleges érzelmi utazásra invitálja az olvasót . Nekünk személyes kedvencünk a Micsoda „szajhák” voltak című, Budai Lottival együtt jegyzett könyve, amiből rendszeresen olvasunk a lányunknak a megrágalmazott híres nők igaz történetei közül (és súgok, úton van ennek a sorozatnak a harmadik része is, a Micsoda szinglik voltak).

zubor_rozi_ok-2909
fotó: Séllei Lilla

Rozival hónapokig egyeztettük a fotózás és forgatás időpontját, sokat cseteltünk előtte. Mivel Rozi egyik friss Lilla Sellei Bags kedvence a bringás csomagtartótáska, és sokat biciklizik a hétköznapokban a lakóhelye környékén, ezért mindenképpen bringás, szabadtéri találkozót szerettünk volna. Többször az időjárás, egy beteg gyerek vagy éppen az általam túlvállalt munkanapok hiúsították meg a forgatást – de mivel anyák vagyunk mindketten nem lepődtünk meg, nem tántorított el semmi minket. A sokadik meghiúsult alakalom után írtam Rozinak: „Ez egy elátkozott projekt! De érzem! Ha egyszer végre összejön, iszonyú jó lesz!” – és így is lett! Fantasztikus délelőttöt töltöttünk együtt a Pünkösdfürdi Parkban (amit ezúttal is szívből ajánlok minden fővárosinak kirándulócélpontnak). Élőben most találkoztunk először, de gondolom sokaknak meg van az az érzés, amikor online régóta követsz egy embert és a munkásságát, fölöslegesnek és sutának érzed a bemutatkozást, hiszen már ISMERITEK egymást. Na, mi is valahogy így éreztük magunkat Rozival, és ilyen hangulatban beszélgettünk át egy délelőttöt.

zubor_rozi_ok-2922
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Zubor Rozi vagyok, még 1 hónapig 35 éves.

Gyereke(i)d?
Három gyerkőc anyukája vagyok, a legnagyobb 9, a legkisebb 3, és van köztük egy 6 éves is, két lányom és egy fiam van.

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?

Az írással foglalkoztam mindig is, a gyerekeim érkezése előtt főállású újságíró voltam, de voltam szerkesztő, content executive, online főszerkesztő, podcast vágó, műsorvezető és szerkesztő is. Mostanra leegyszerűsítve azt mondom, hogy tartalomgyártó vagyok. Az írás megmaradt, néha az Instagramra írok, néha cikkeket különböző felületekre, néha könyvet, néha pedig podcastokban beszélgetek.

Mi az, ami mindig van a táskádban?

Könyv, jegyzetfüzet, toll és rúzs. Meg az irataim.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
Ha őszinte akarok lenni, háromgyerekes anyukaként az a meglepő, ha semmi furcsa, meglepő dolog nincs a táskámban. 😀 Sokszor félek is az aljáig lenyúlni, mire bukkanok…

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Színes, vidám, bevállalós, bohém. Olyan Rozis.

A gyerekek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?

Első sorban úgy, hogy nem vagyok mellettük. 😀 Az egyedüllét csodákra képes, nagyon szeretek egyedül, csendben lenni. De imádok olvasni, az rettentően fel tud tölteni és az utóbbi hónapokban rákaptam a gépes pilatesre is.

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?

Mostanra nincs kihívás az öltözködésemben. Azt veszem fel, amit szeretnék, akkor, amikor akarok, azzal, amivel akarok. Semmi és senki nem befolyásolja az öltözködésemet, ami felettébb felszabadító. És őszintén: nagyon boldoggá is tesz.

Melyik a kedvenc Lilla Sellei Bags fazonod és miért?
A SPORT és a CSAJOK fazon nálam a top kedvenc, a SPORT-nak egyszerűen imádom a színvilágát, a CSAJOK pedig a szívügyemre, a női sorsokra, a nőtörténelemre emlékeztet mindig, úgyhogy azt pedig azért szoktam előszeretettel választani.

zubor_rozi_ok-2938
zubor_rozi_ok-2911
zubor_rozi_ok-2991
zubor_rozi_ok-2852
zubor_rozi_ok-2990
zubor_rozi_ok-2846
zubor_rozi_ok-2866
zubor_rozi_ok-2873
zubor_rozi_ok-2850
zubor_rozi_ok-2900
zubor_rozi_ok-2880
zubor_rozi_ok-2878
zubor_rozi_ok-2861
zubor_rozi_ok-2859
zubor_rozi_ok-2851
fotó: Séllei Lilla

A cikksorozat többi részét itt találjátok!