Less be a KÉK kollekció fotózásának kulisszái mögé!

Készítettünk egy werk videót és néhány werk fotót a KÉK kollekció kampányfotózásáról. De ebben a posztban olvashattok arról is, hogyan dolgozik a stáb és hogyan születik meg egy koncepció, miért a KÉK a hívószava a 2018-as őszi-téli kollekciónak.

A KÉK kollekció

Miért pont a kék szín? Hogyan szolgálhat egyetlen szín inspirációjául egy egész kollekciónak? A kék az egyik kedvenc színem, és annyi mindenhez passzol, majdnem olyan jolly joker, mint a fekete vagy a szürke. Csak éppen nem olyan komor! A kék ezenkívül pedig annyi módon körülvesz minket a világban: a folyóktól a jeges tájon át az égig kékben pompázik sok minden. Nem véletlenül választottunk egy tetőt a kampányfotózás helyszínéül, itt még a nagyvárosban is közelebb kerül az égbolt, a szabadság érzése.  

A kék számomra arra is figyelmeztet, lassítsunk kicsit, fedezzük fel a szépséget az egyszerű dolgokban, a hétköznapok egyszerűségében. A pörgős nyárra tervezett, harsány Tropical kollekció után olyan kékeket és mintákat választottam az őszre, amelyek visszafogottabbak, szépségük a részletekben rejlik és nem a karakteres mintákban.

A stáb

Egyre összeszokottabb a stáb, hiszen ez már a harmadik kampány, amin ez a csodás kis csapat együtt dolgozik. Végre egy csoportképre is volt időnk összeállni!

lsb_stab_960balról jobbra: Engel Nóra – stylist, Séllei Lilla – tervező, Mészáros Emese – modell, Sipos-Lenkey Annamária – sminkes, Tábori Kyra – fodrász, Hámori Zsófia – fotós

Koncepció

Hámori Zsófival, a fotóssal már évek óta dolgozunk együtt, több Pocket Trailer kampányt is készített nekünk, de jópár táskás sorozat is van mögötte. A koncepció általában a tervező, azaz az én fejemből pattan ki, ahogyan most is a tető, mint helyszín. A kék ég jól illik a KÉK kollekcióhoz, valamint a szabadság érzéséhez.

A fotózásokhoz régóta NON+ cuccokat használunk, amelynek nagyon egyszerű a magyarázata: én Saci elkötelezett rajongója vagyok, a gardróbom nagy részét az ő kreációi alkotják, kényelmesek és designosak. Emellett pedig a karakteres szabással készült, de minimalista darabok nem viszik el a hangsúlyt a színes táskákról. A testhez simuló modellek pedig tökéletesen az övtáskák fotózására.

Tehát a helyszínre általában tőlem érkezik egy ötlet, amit persze Zsófi a fotós tovább gondol, együtt ötletelünk. A ruhák stílusa adott, de hogy milyen színek és fazonok kerülnek a modellre, abban Engel Nóri stylist teljesen szabad kezet kap. Általában a termékekről készült telefonos fotók és anyagminták alapján találja ki a színvilágot. A smink és a haj ezután következik. A lányok, Sipos-Lenkey Annamária sminkes és Tábori Kyra hair stylist is teljesen kibontakozhat. A lányokkal aztán a teljes lookon együtt ötletelünk. Persze egy ilyen fotózás nagyfokú rugalmasságot és improviztációt igényel, és nem is félünk ezzel élni. Remélem ez, látszik a korábban készült fotókon is, hogy ez mindenkinek egy örömmunka.

A helyszín

A tetőt a HelloAnyu Orsija biztosította, az ő lakásuk tetejére másztunk fel. Már a létra egy külön bátorságpróba volt, lekerültek a platform cipők és remegtek a lábak… De feljutottunk. Mondjuk fent sem volt kevésbbé félelmetesebb, kellett egy kis idő, mire hozzászoktunk a korlát nélküli helyszínhez. De amennyire féltünk, annyira élveztük is, felért egy csapatépítővel!

kek_werk_1_960
kek_werk_2_960
kek_werk_3_960

kek_werk_4_960

Ne feledjétek, hogy a KÉK kollekció először nem online, hanem szeptember 17-én a Mom & Beauty Astórián található üzletében lesz elérhető 10-18 óráig a pop-up vásáron!