Rimóczi Zsófi x LSB

Rimóczi Zsófit nem kell bemutatnom azoknak, akik rendszeresen merülnek el az Instagram környezettudatos részében. Zsófi régóta használja hordozáshoz az oversize mami övtáskánkat, néhány hónapja megkeresett, mert szüksége volt egy nagyobb táskára, egy hátizsákra. Zsófinak elég határozott elképzelése volt arról, milyen mintájú és színvilágú táskát is szeretne. Mi éppen akkor vágtuk bele az egyedi minták tervezésébe, így felajánlottam neki: dolgozzunk együtt, ő álmodja meg a tökéletes motívumokat, a grafikus férjem formába önti, én pedig elkészítem a táskákat. Így született meg az a szélesebb körben is elérhető kapszulakollekció, ami december 15-én limitált számban debütál a budapesti Pici Piacon. A kollekció apropóján pedig készítettem egy interjút Zsófival, amit a képek alatt olvashattok!

rimoczi_x_lsb_2_960
rimoczi_x_lsb_1_960

Lilla: Anyaként milyen típusú táskákat hordasz? Melyek a fontos szempontok a táska választás során?
Zsófi:
Praktikus táskák, amik anyagukban könnyűek és vidám-természetes hangulatuak. Ha egyedül utazunk, tömegközlekedünk, és mivel már nemcsak az én cuccaim, hanem a kislányomé is el kell, hogy férjen az adott táskában, olyan táskát hordok, amiben úgy fér el mindkettőnk cucca, persze minimalista módon, felesleges kacatok nélkül. Tehát semmiképpen sem egy nagy táska. 

Lilla: Mi az, ami mindig van a táskádban?
Zsófi:
Mosipelus, használt pelenkatartó zsák, Lunának étel, kézfertőtlenítő, egy darab illóolaj, bambusz evőeszköz készlet, kulacsban víz, tiszta törlőkendő (akár zsepinek vagy valami törléséhez).

Lilla: Mikor felvetettem az együttműködés ötletét, mi volt az első gondolatod?
Zsófi:
Az első gondolatom az volt, hogy mennyire örülök, aztán pedig az, hogy hogyan fogom ezt megcsinálni. Mindig lefut a fejemben az elképzelésem arról, hogy hogyan látnám szívesen az adott terméket, szolgáltatást. Mindig van egy ötletem a megjelenésre, ha pedig nincs, akkor azért van, mert nem akarom elvállalni, mert azt érzem, nem egymást keressük. Nálad az elképzelés villanás szerűen megjelent, imádom a munkáidat!

Lilla: A férjem tervezte ugyan a mintát, de 100%-ban a te elképzelésed alapján. Miből merítettél inspirációt?
Zsófi:
A természetből. Valami olyan mintát szerettem volna, amin sokféle szép növény megjelenik, mindez watercolor stílusban, szerény, meleg színekben. Olyan tatyit szerettem volna, aminek a mintája viselhető a csinosabb hétköznapoktól a lazábbakig, egyszóval mindenhez passzol, vagy éppen feldob egy letisztult szettet. 

Lilla: Nekem a kedvenc elemem a gyapotvirág, hogy jutott az eszedbe?
Zsófi: A férjemmel esküvői filmesek vagyunk. Szerintem a mostani dekorációs trendek miatt ragadt meg a fejemben a gyapotvirág. Most nagyon mennek a csak zöld cuccok, illetve a gyapotvirág is, így ragadt meg a figyelmem rajta, aztán pedig nagyon megszerettem, szimbolikus, melegszínű, aranyos kis bolyhos növény. A sokj kékes, zöldes watercolor növény mellett ez egy olyan igazibbnak tűnő, természeti csoda. Kicsit tarkábbá varázsolja a mintát, amilyen amúgy is a természet. 

Lilla: Mitől féltél / min izgultál leginkább a közös munka során?
Zsófi: Hogy a férjed kitépi a haját a módosítások miatt, filmesként tudom, ez mennyire nehéz és alázatos része a munkának.