Édesapám 60.születésnapjára készítettem egy szakácskönyvet az anyukája ránk maradt négy receptjéből. Az almáskevert lett a család nagy kedvence, azóta a fiamnak szinte hetente kell sütnöm egyet. Ezt egyalátalán nem bánom, mert a recept pofon egyszerű, a végeredmény pedig finom. Mivel a torta elég rusztikus, így nemcsak az időtakarékos elkészítési módja, de kinézete miatt is tökéletes választás volt a 2021/2022-es őszi-téli Botanika kollekció fotózásához kelléknek. Most megosztom veletek a receptjét.
HOZZÁVALÓK:
300 g liszt
300 g cukor
300 g reszelt alma
1 csomag sütőpor
3 tojás
Elkészítés menete:
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. A tetejét fahéjas cukorral szórjuk meg. A formába öntött piskóta tetejét én még sütés előtt még almaszeletekkel dekoráltam, majd 150 fokon légkeverésen sütöttem körülbelül 30 percig. Savanyú almát használjunk, a cukor úgyis eléggé megédesíti. Jó almamentő receptnek is. Talán a 300 g cukor kicsit túlzás, szerintem 200-250 g cukorral is elegendően édes lesz a sütemény.