Inspiráló anyák: Katona Eszter

Eszterrel az ismeretségünk már öt évre nyúlik vissza, akkor rendezte meg az első Pici Piacot, amire a Pocket Trailer márkánkat is meghívta. A piac az első perctől siker volt, hála Eszter lelkiismeretes munkájának és csodás ötleteinek. A Pici Piacon mutatkozott be az oversize mami övtáskánk is, és már hagyomány, hogy az éveleji kiárusításunkat Eszter babaszoba lakberendezéssel foglalkozó márkájának, a babyberrynek a Szent István körúti bázisán tartjuk. Márciusban Eszterrel beszélgettem, aki a képen látható táskát körülbelül három éve nyúzza!

eszter_streetstyle_1_960
Eszter a babyberry Szent Instvá körúti showroomjába repítő lift előtt /// fotó: Séllei Lilla
ruha – NON+, cipő – HOFF (wonderLAB), óra – Fitbit, hátizsák – Lilla Sellei Bags

Neved és korod?
Katona Eszter (39)

A gyereke(i)d keresztneve és kora?
Luca Sára (7) és Samu (4)

Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Öt éve indítottam el az első vállalkozásomat, a babyberry-t: a saját tervezésű termékek mellett további hazai és különleges, külföldi gyerekszoba dekorációs márkákat gyűjtöttem össze és kínálom azok számára, akik nyitottak a stílusos, minőségi kiegészítőkre. A babyberry születése után néhány hónappal pedig megrendeztem az első Pici Piacot, ami azóta egy tematikus vásár sorozattá nőtt ki magát: a Pici Piacokon baba-mama-gyerek dizájn / kézműves termékeket lehet megvásárolni kizárólag hazai készítőktől.

Előző életemben egyébként igazi multi-katona voltam: nemzetközi reklámügynökségnél dolgoztam több mint 10 évig — amit egyébként nagyon szerettem, de a kislányom születése után kicsit megváltozott az értékrendem és elkezdtek mások lenni a prioritásaim. Nem volt egyszerű, de meghoztam a döntést: felmondtam és vállalkozó lettem. Amit azóta sem bántam meg!

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Ki kell ábrándítsalak, semmi izgalmas: kulcs, pénztárca, textilszatyor és zsepi, ami mindig van nálam. A kulacsom, a laptopom és az aktuális könyvem pedig szinte mindig velem vannak.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
Túl rendszerető vagyok ahhoz, hogy random dolgok kerüljenek a táskámba. :))) De valószínűleg a kisfiam által titokban becsempészett játékok illenek legkevésbé a hátimba.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Visszafogott, letisztult, inkább sportos, de azért kifinomult. Szeretem az örök darabokat, ritkán látsz rajtam extravagáns dolgot. De arra figyelek, hogy mindig minden passzoljon egymással.

A gyerekek mellett hogyan kapcsolódsz ki?
Sokat sportolok: edzés után mindig szaunázom, majd kifekszem (jó időben a szabadba) és olvasok. Hetente 3x ugyanez a szeánsz, nem tudok lemondani róla, annyira feltölt. És igyekszünk sokat utazni a gyerekekkel is vagy 1-2 napra csak a férjemmel kettesben. A hétköznapokban pedig néhány lopott óra egy fürdőben vagy egy vacsora finom borral szintén a kedvenc kikapcsolódásaim egyike.

Mi számodra az anyaság legnagyobb kihívása?
Az egyensúly megtartása: adjak is, de nem mindig mindent. Megengedjek, de azért betartsunk bizonyos szabályokat. Hogy megtanítsam, a szabadság felelősség is. Hogy megadjak minél többet, de közben megértsék, ez nem magától értetődő.

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
Általában reggel elindulok, szaladunk az oviba vagy a suliba, leadom az egyik gyereket, utána sport, munka, ügyintézés, szaladok haza vagy a gyerekekért, utána esetleg közös program, jó időben ráadásul biciklivel közlekedem — ezért a legnagyobb kihívás az öltözködésben, hogy olyan ruhát vegyek fel, ami kényelmes az egész napos rohangáláshoz, de mégis elég csinos legyen a munkához.