Inspiráló anyák: Mohos Zsófia

Igazából nem is értem, hogy hogyan jelenhetett meg ennyi rész az Inspiráló anyákból, és Mohos Zsófiára csak most került sor? Zsófit is a Mommynity mamicsoportból ismerem, és Ő számomra igazi példakép. Nemrégiben kérdezte valaki egy vállalkozó anyukás közösségben, kinek ki a példaképe, és ott fogalmazta meg az egyik hozzászóló pompásan, hogy neki nem modellek, sztárok vagy híres üzletasszonyok a példaképei, hanem a körülötte élő húsvér nők inspirálják ilyen vagy olyan formában. Na, nekem Mohos Zsófia ösztöndíjas fotográfus pont ilyen! Csodálom a képeit, ahogyan megörökíti a hamarosan teljesen eltűnő nógrádi mindennapokat, igazán inspiráló a saját fotós szárnypróbálgatásaim során. Na, de egy szó, mint száz, meséljenk kicsit Zsófi magáról, jöjjenek a már megszokott fix kérdések!

streetstyle_zsofi_5_1500
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Mohos Zsófia, 30

A gyereke(i)d keresztneve és kora?
Márton 4,5 éves, Boldizsár 2,5 éves 

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Egyszerre végeztem anno gyógytornászként és fotográfusként. A gyerekek előtt egy kórházban dolgoztam mozgásszervi rehabilitációs osztályon és mellette vállaltam fotózásokat, főként esküvőket. A srácok születése óta a fotózás került előtérbe, leginkább dokumentarista vonalon, de nem szerettem volna a gyógytornát sem elhagyni, ezért tovább képeztem magam és TSMT terapeuta lettem. Jelenleg az MMA ösztöndíjasaként egy fotósorozatot készítek két palóc falu életéről, illetve vállalok kisebb, főként családi fotózásokat is, és gyógytornával/TSMT-vel is foglalkozom. Néha kicsit sok, de egyiket sem tudnám lejjebb adni, mindent szeretek csinálni. 

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Ami biztosan mindig, az a BuJo-m, anélkül elvesznék. Beleírhatom a gondolataimat, a projekt ötleteimet, vagy hogy mit szeretnék vetni a kertbe és mikor. De volt hogy egy oldalra csak azt írogattam különböző betűkkel hogy „Elmúlik. Elmúlik. Elmúlik…” Korábban rengeteg mindent elfelejtettem, a hagyományos naptáraknál meg zavart ha egy ideig nem került bele semmi aztán meg sokat írtam volna és nem volt hely, úgyhogy szeretem a BuJo adta szabadságot.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
A gyerekeim mindent szeretnek a fejükre húzni, és úgy szaladgálni…. A legmeglepőbb dolog a 2,5 évesem feje.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
A stílusom a sportosan elegáns szeretne lenni, de ha például egész nap páciensek között járkálok, akkor győz a funkció és inkább a kényelmes, egyszerű darabokat preferálom ezekre a napokra. De azért a hátizsákom akkor is kiemelkedően gyönyörű, és ezt az utóbbi időben mindenki megjegyezte. 

A gyerekek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?
Szeretek új dolgokat felfedezni, megtanulni. Mostanában a kovászos kenyér és a kalligráfia a két hobbi.
Mi számodra az anyaság legnagyobb kihívása?Türelmesnek lenni, lavírozni a sok teendő között. A kis korkülönbségnek úgy érzem, most már az előnyös részénél járunk, mert nagyon jól összekovácsolódtak, de az eleje nagyon megviselt. 

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
Gyakran szoktam mondani, hogy a 183 centimből 180 cm csak a lábam, és nehéz ilyen arányokra jól passzoló öltözéket találni. Teljesen máshol van a dereka mindennek, az összes nadrág rövid. Szerencsére már megtaláltam azokat a helyeket ahonnan tudok öltözködni, de mondjuk egy bármilyen ruhaboltban vagy turiban még soha nem találtam igazán hosszú nadrágot.

streetstyle_zsofi_3_1500

streetstyle_zsofi_8_1500

streetstyle_zsofi_4_1500

streetstyle_zsofi_1_1500

streetstyle_zsofi_2_1500

streetstyle_zsofi_7_1500

streetstyle_zsofi_6_1500

streetstyle_zsofi_9_1500
fotó: Séllei Lilla

A cikksorozat többi részét itt találjátok!