Extra, óriás, közepes, variálható, mini – melyiket válaszd?

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk, hogy melyik táskát is válasszátok? A variálható a legkisebb hátink, azt követi a közepes, az óriás pedig a legnagyobb. De mekkora a különbség ezek között a táskák között a méretet illetően? Nos, erre a kérdésre próbálunk most választ adni.

lsb_pixyire_1_2500
balról jobbra PRO, közepes és óriás hátizsákok
fotó: Séllei Lilla
DSC_9567v2res
balról jobbra: nyár színű óriás táska, tél színű PRO, ősz színű koktéltáska, tavasz színű közepes hátizsák és végül tavasz színű koktéltáska

Variálható táska

A variálható táska mérete akkora, hogy egy A/4-es mappa vagy füzet kényelmesen elfér benne, még akkor is, ha le van hajtva a szája. Előnye, hogy nemcsak háton, de keresztbe vetve is viselhető. Azt szoktam mondani, ez egy átlagos méretű női táskának felel meg: kiváló társ, ha a személyes cuccaidat és a gyerek túlélő felszerelését kell magaddal vinned.

MÉRETEI:
szélessége: 26 cm
mélysége: 13 cm
magassága: 32 cm (maximális magassága kitekerve 43 cm)

Külső zseb méretei: 13 x 18 cm

Belső cipzáros neszeszer/zseb mérete: 24 x 18 cm

11 literes

DSC_9379res

Közepes hátizsák

Én ezt a táskát használom a legtöbbet a mindennapokban vagy akár kiránduláshoz is. Űrtartalomra jóval nagyobb, mint a variálható. A személyes cuccaim és a gyerek holmija mellett könnyedén belefér pár szendvics, kulacs vagy éppen a fotós felszerelésem. Ezt már csak háton lehet hordani.

MÉRETEI:
szélessége: 30 cm
mélysége: 13 cm
magassága: 41 cm (maximális magassága kitekerve 49 cm)

Külső zseb méretei: 20 x 13 cm

Belső cipzáros neszeszer/zseb mérete: 24 x 18 cm


19 literes

DSC_9539res

Óriás, vagyis a nagyméretű hátizsák

Ezt a táskát kézipoggyásznak használják rengetegen a vásárlók közül. Én nemcsak utazáshoz, de akkor is ebbe pakolok, ha a teljes fotós felszerelésemet magammal kell vinni egy munkához. Egyszerűen csak a túrahátizsák névvel szoktam illetni, hiszen azok méretéhez hasonló. Ez is csak háton viselhető, oldalán cipzár fut végig, így egyszerű keresni még az alján lévő cuccok között is.

MÉRETEI:
szélessége: 33 cm
mélysége: 14 cm
magassága: 40 cm (maximális magassága kitekerve 57 cm)

Külső zseb méretei:  15 x 20 cm

Belső cipzáros neszeszer/zseb mérete: 24 x 18 cm

26 literes

DSC_9430res

Extra hátizsák

Viszonylag új táskánk a hátizsák EXTRÁKKAL, ami méretben a teljesen kitekert közepes hátizsáknál éppen egy hajszállal nagyobb. Ideális hétköznapokra a saját és a gyerekek cuccaihoz, de akár munkába járni, a laptopot vinni is. A hátizsák EXTRÁKKAL típusnak a különlegessége, hogy hátul egy rejtett zsebben egy egy centiméter vastag puha merevítő található, ami kellemesen puhává teszi a táska viselést, közben tartást ad a hátizsáknak. Ez a merevítő könnyűszerrel eltávolítható, így ez a táskánk is mosógépben ugyanúgy tisztítható, mint a többi modell. Oldalt egy kulacstartó kapott helyet, elől pedig egy nagyméretű, hevederrel ellátott zseb.

A táska méretei:
szélesség:  34 cm
mélysége: 12 cm
magasság: 48 cm

Külső zseb méretei: 25 x 20 cm

Belső cipzáros neszeszer/zseb mérete: 24 x 18 cm

20 literes

hatizsak_extrakkal_5_1500

Mini extra hátizsák

Legújabb táskánk a mini EXTRA hátizsák, ami az EXTRA hátizsák kistestvére. Ideális választás munkába járáshoz vagy nagyobb gyerekek mellé, amikor már nem kell a fél házat magunkkal vinni. A táskán kívül, oldalt szintén egy kulacstartó kapott helyet, elől pedig egy patenttal záródó zseb. Ahogyan az előbb bemutatott modellnek ennek is a különlegessége, hogy egy rejtett zsebben egy egy centiméter vastag puha merevítő található, ami kellemesen puhává teszi a táska viselést, közben tartást ad a hátizsáknak. Ez a merevítő könnyűszerrel eltávolítható, így ez a táskánk is mosógépben ugyanúgy tisztítható, mint a többi modell.

A táska méretei:
szélesség:  25 cm
mélysége: 10 cm
magasság: 38 cm

Külső zseb méretei: 17 x 15 cm

Belső cipzáros neszeszer/zseb mérete: 24 x 18 cm

9,5 literes

L1060793