Posted on

Óriás, közepes, variálható – melyiket válaszd?

Rengeteg kérdés érkezik hozzánk, hogy melyik táskát is válasszátok? A variálható a legkisebb hátink, azt követi a közepes, az óriás pedig a legnagyobb. De mekkora a különbség ezek között a táskák között a méretet illetően? Nos, erre a kérdésre próbálunk most választ adni.

lsb_pixyire_1_2500
fotó: Séllei Lilla

Variálható táska

A variálható táska mérete akkora, hogy egy A/4-es mappa vagy füzet kényelmesen elfér benne, még akkor is, ha le van hajtva a szája. Előnye, hogy nemcsak háton, de keresztbe vetve is viselhető. Azt szoktam mondani, ez egy átlagos méretű női táskának felel meg: kiváló társ, ha a személyes cuccaidat és a gyerek túlélő felszerelését kell magaddal vinned.

hatik_merete_varialhato

Közepes hátizsák

Én ezt a táskát használom a legtöbbet a mindennapokban vagy akár kiránduláshoz is. Űrtartalomra jóval nagyobb, mint a variálható. A személyes cuccaim és a gyerek holmija mellett könnyedén belefér pár szendvics, kulacs vagy éppen a fotós felszerelésem. Ezt már csak háton lehet hordani.

hatik_merete_kozepes_960

Óriás, vagyis a nagyméretű hátizsák

Ezt a táskát kézipoggyásznak használják rengetegen a vásárlók közül. Én nemcsak utazáshoz, de akkor is ebbe pakolok, ha a teljes fotós felszerelésemet magammal kell vinni egy munkához. Egyszerűen csak a túrahátizsák névvel szoktam illetni, hiszen azok méretéhez hasonló. Ez is csak háton viselhető, oldalán cipzár fut végig, így egyszerű keresni még az alján lévő cuccok között is.

hatik_merete_nagymeretu_960