Inspiráló anyák: Sándor-Sipos Viktória

Sándor-Sipos Viktóriát jól ismerik a székesfehérvári Pici Piac látogatói, de ismerős lehet legutóbbi kampányanyagunkból is, hiszen ő volt a TÉL színtípus modellje. Viki stílusa nagyon karakteres és vidám, mindenképpen szerettem volna, ha szerepel a sorozatban. Az interjú sem kevésbé izgalmas, hiszen Viki egy újdonságot is elárult nekem a street style fotózás közben, amit Székesfehérvár egyik ikonikus temploma előtt ejtettünk meg.

viki_street_style_7_2500
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Sándor-Sipos Viktória,  31 éves vagyok.

A gyereke(i)d keresztneve és kora?
Egy csodás kisfiam van, Vilmos,  aki három éves. 

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Kulturális-művészeti területen dolgoztam mint szervező, ez lényegében nem változott, bár pont a napokban hoztam meg a döntést,  hogy búcsút mondok az egyébként imádott korábbi munkahelyemnek. A kisfiam születése után új világ tárult ki előttem: másfél évvel ezelőtt vágtam bele a székesfehérvári Pici Piac létrehozásába. Igazi szerelem ez, ami ötvözi a hivatásomat és a terepet, amin anyaként otthonosan mozgok. Ez egy csodálatos dolog, sokat tanulok, igyekszem fejlődni, fantasztikus embereket ismertem meg általa. Ebben léptem most szintet, ugyanis mostmár nem csak a háttérben, hanem saját márkámmal is jelen leszek a Piacon: a Love the organic gyermekruházat útját egyengetem a jövőben.  Ez egy szuperizgalmas feladat, ami nagyon jókor talált meg. Kislánykorom óta tervezgettem ruhákat, tanultam stylistnak, dolgoztam hazai márkák közelében- most megpróbálok felülemelkedni a félelmeimen, összeszedni a tudásomat és élni az álmomat. 

viki_street_style_1_2500
fotó: Séllei Lilla

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Hazai készítésű textilmaszk, Origi kézfertőtlenítő – ez ugye az aktuális készlet, de mindig van nálam valamilyen kisautó, kavicsok, kulacs és nasi… vagy annak maradványa, jó esetben a Pocket Trailerünk is. Iratok, naptár, RÚZS- ez a saját felszerelésem.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
Ķét pók. Szerencsére nem szöktek ki a bogármegfigyelő üvegcsénkből. Gyakran egyébként a fél házat magammal cipelem, ha a kisfiammal indulunk valahova- az a meglepő, hogy minden bele is fér a táskámba! (Ezt sose áruljátok el a gyereknek.)

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Színes! És csillogó, egy szarka vagyok.. Szinte mindig viselek rúzst (tél típusként a legélénkebb színektől sem riadok vissza). Közel állnak hozzám a rózsaszínes-pinkes-lilás színek, jóban vagyok a mintákkal is. Olykor persze vágyik a lelkem, a szemem a megnyugvásra, ilyenkor visszafogottabb árnyalatok, illetve a fekete és a fehér kerülnek előtérbe. Imádom a szoknyákat, túlnyomó többségében ezek és ruhák alkotják a gardróbomat. Rajongok a hazai tervezőkért, a különlegesebb darabokért, ezek hosszú évekre a ruhatáram megbecsült darabjaivá válnak, gyakran másodkézből szerzem be őket. 

viki_street_style_6_2500
fotó: Séllei Lilla

A gyerekek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?
Tanulással és munkával – persze nem az adminisztráció,  ami ilyenkor feltölt, de a borozás közbeni ötletelés a barátnőkkel,a kreatív ötletbörzéink a húgommal az abszolút kikapcsolódás számomra. Rákaptam a webinarokra is, anyaként a legpraktikusabb dolog éjjel a kanapén tanulni! Nagyon szeretek olvasni is, erre nem is időt találni a legnehezebb, hanem a lelassulás módját, hogy át tudjam adni magam az élménynek, és ne a többi teendőn járjon közben az agyam. Egyébként nyáron ami a legjobban kikapcsol, az a Balatonban pancsolás a kisfiammal- itt megszűnik teljesen a külvilág,  mindennél jobban feltölt, imádom. De ha már nyár, a kedvenc gyerekmentes kikapcsolódásom ilyenkor a kertmozi!

Mi számodra az anyaság legnagyobb kihívása?
Életben tartani egy örökmozgó 3 évest. Úgy átadni értékeket, megmutatni a világot neki, hogy ne kényszerítsem rá a saját érdeklődési körömet vagy vágyaimat. Úgy példát és utat mutatni, hogy megmaradjon a szabadsága, ne nyirbáljam túlságosan, de ismerje a határokat. 

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
Talán az, hogy az elmúlt években folyamatos változásokon ment át a testem, az élethelyzeteim. 34-től 42-es méretig, állami kulturális  intézménynél dolgozótól játszótéri anyukáig minden voltam: mire beállt az egyik, változott a másik. Igyekszem tudatosan vásárolni, kihasználható,  jó minőségű darabokat választani, közben minden méretben és helyzetben megmaradni önmagam. 

viki_street_style_2_2500

viki_street_style_4_2500

viki_street_style_5_2500

viki_street_style_3_2500
fotó: Séllei Lilla

A cikksorozat többi részét itt találjátok!