Inspiráló anyák: Schmidt Orsolya

Bevallom, én Orsi blogját „csak” akkor kezdtem el követni, amikor a vásárlóm lett, és a sztorijaiban újra és újra felbukkantak a táskáim. Azóta viszont a rajongásom töretlen, hiszen Orsi aktív mindennapjai, kisgyerekes tippjei és túrajavaslatai igazán inspirálóak és hasznosak. Annyira örültem, hogy igent mondott az újraindult Inspiráló anyák sorozatunkra, és így a tavaszi szünetben egy túrázás közben, úton a Pákozdi ingókövekhez beszélgethettünk, fotózhattunk és videózhattunk – utóbbit az Instagram és TikTok oldalainkon is megtaláljátok majd.

schmidt_orsolya_1_2500
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Schmidt Orsolya, 28

gyereke(i)d keresztneve és kora?
Nati, 2

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Jelenleg főllású anya vagyok, szabadidőmben pedig tartalomgyártóként és bloggerként élem ki a kreatív energiáim, szeretnék más anyákat inspirálni arra, hogy merjenek kimozdulni a gyermekükkel. Vadgazdamérnökként szereztem a diplomámat Gödöllőn, majd egy újságírói kurzust is elvégeztem, a COVID-ig egy szaklapnál dolgoztam. Pont a vírus érkezése előtt lettem szabadúszó, főként a közösségi médiával foglalkoztam. A kislányom születésekor világossá vált, hogy sokkal jobban le kell csökkentenem az elvállalt munkák számát, ugyanis szerettem volna a lehető legjobban kiélvezni ezt a pár rövid évet, amit együtt lehetünk. Rengeteg időt töltöttünk kint a természetben, túráztunk, utaztunk, a kalandjainkat pedig szívesen osztottam meg a közösségi médián. Egyre nagyobb hallgató közönsége lett a történeteinknek, engem pedig teljesen feltöltött mind a kreatív tartalmak készítése, mind pedig az, hogy más anyukáknak segíthettem a mindennapokban. 

Melyik a kedvenc Lilla Sellei Bags fazonod és miért?
A variálható PRO, hordozásnál is kényelmesen tudom hordani, ha pedig az egyre többet rohangáló totyogóm után kell éppen sprintelmen, akkor kényelmes hátizsákként is. 

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Fényvédő, bicska és az e-book olvasóm.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
Egy sérült bagoly, akit kutyázás közben találtunk.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
Színes, laza, sportos. A hétköznapokban szinte csak olyan ruhákat hordok, amikben azonnal el tudok indulni futni, kirándulni – az ember sosem tudja mikor lesz lehetősége erre egy kisgyerek mellett. Mindemellett imádok kiöltözni, a maxi ruhák a kedvenceim télen-nyáron. 

A gyerek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?
Sporttal, elsősorban futással, illetve a labradorommal, Matchával retrieveres munkaversenyekre járunk. Ez teljesen ki tud kapcsolni, hiszen muszáj teljesen rá és a megoldandó feladatokra koncentrálni. 

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
A húszas éveim elejéig nagyon sokszor szorongtam az öltözködés miatt, nem voltam túl sok önbizalommal megáldva. Mára ez szerencsére (sok munkának köszönhetően) változott, és jobban merek kísérletezni, imádom a színes, mintás darabokat. Az anyaság nagyban átformálta a ruhatáram, ez egyrészt köszönhető annak, hogy a várandóssággal természetesen megváltozott a testem, másrészt sokkal jobban értékelem a praktikus, kényelmes darabokat. Sokszor érzem úgy viszont, hogy nehéz megtalálnom az egyensúlyt a sportos és nőies darabok között.  

schmidt_orsolya_2_2500
schmidt_orsolya_4_2500
schmidt_orsolya_9_2500
schmidt_orsolya_6_2500
schmidt_orsolya_7_2500
schmidt_orsolya_8_2500
schmidt_orsolya_10_2500
schmidt_orsolya_14_2500
schmidt_orsolya_18_2500
schmidt_orsolya_26_2500

A cikksorozat többi részét itt találjátok!