Inspiráló anyák: Greff-Szatmári Zsófia

Lassan három éve, hogy megszakadt az Inspiráló anyák cikksorozatunk, aminek természetesen nem az volt az oka, hogy elfogytak körülöttünk a tehetséges és kiemelkedő nők, hanem hogy nem volt idő az anyagok elkészítésére. Utolsó alanyunk 2021 tavaszán Mohos Zsófia volt, aki a cikk óta még népszerűbb lett Görbeország projektjével, sőt azóta két könyve is megjelent a témában. Most stílszerűen egy másik Zsófiával, Greff-Szatmári Zsófiával, az I love Dunakanyar anyukájával hívjuk újra életre a sorozatot. Ráadásul újítás is lesz, mert a fényképes interjún kívül az Instagram oldalunkon egy Reels videóban is viszontláthatjátok szereplőinket!

ok-8538
fotó: Séllei Lilla

Zsófi és férje, Tibi hívta életre az I love Dunakanyar oldalt, ahol nemcsak a látványosságokról olvashatunk, szuper étteremajánlót vagy éppen szállástippeket kapunk, hanem a térség titkos kincsei között is elkalauzolnak minket Zsófiék elsőkézből. Zsófi a weboldal mellett az I love Dunakanyar égisze alá tartozó Instagram oldalért is felel, sokan innen is ismerhetik. Ő az, aki nem rest egy-egy kirándulásukat, utazásukat rögzíteni majd a nagyközönséggel is megosztani, így kedvet csinálni másoknak is a kiránduláshoz. Mosolya, precizitása, folyamatos lelkesedése és fáradhatatlansága az I love Dunakanyar egyik lelke. Zsófival egyik délelőtt a terület egyik kedvenc városában, Vácon sétáltunk, beszélgettünk és fotóztunk.

ok-8474
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Greff-Szatmári Zsófi, 40

A gyereke(i)d keresztneve és kora?
Lili (7), Luca (5)

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Végzettségemet tekintve angol szakos tanár vagyok, és egy ideig dolgoztam is magán suliban – szeretek tanítani, mesélni, segíteni. Néhány év után váltottam, és Budapesten dolgoztam egy amerikai olajipari multi üzletsegítő központjában 8 évig. A kislányaink érkezése után azonban kikristályosodott bennem, hogy abba a közegbe és ritmusba már nem szeretnék visszacsöppenni.
Az I Love Dunakanyar gondolata és első szárnybontogatása már megvolt a férjem fejében, mielőtt megismerkedtünk, együtt pedig már nem is volt kérdés, hogy belevágunk. Mára már egy olyan munka az I Love Dunakanyar portál és a hozzá tartozó közösségi média felületek menedzselése, amit imádunk. Nagyon szeretünk írni, mesélni mindketten, emellett pedig a férjem csinál minden-minden háttérmunkát, hogy az egész működjön. Ő az oldal mozgatórugója. Én pedig a kreatív tartalmaké, amivel mindezt kiszínezem.

Melyik a kedvenc Lilla Sellei Bags fazonod és miért?
A legeslegnagyobb kedvencem a koktéltáska! Szerintem ez már-már ilyen védjegy lett a fotóinkon. Tényleg minden nap használom, el sem indulok nélküle sehova. Imádom a letisztult, praktikus darabokat egy kis extrával, és ez a fazon pont ilyen. Tökéletes! Minden legszükségesebb cuccom elfér benne. 

Persze ha már nem csak magamnak kell csomagolnom, akkor a MINI EXTRA hátizsák jön még velem. Ez most a második legnagyobb szerelem. Egyrészt nagyon tetszik a formája, másrészt irtó kényelmes. Imádom, hogy nem túl nagy, mégis simán elférnek benne a holmijaink. 

Ezeken kívül az új shopper, ami megkönnyíti az ovis, sulis hétköznapjainkat, szuper hogy mindent elnyel és közben még jól is néz ki! A kulacstartó táskákat pedig kirándulások alkalmával visszük mindig a lányoknak, nagyon praktikus kicsi gyerekek mellett, hogy nem kell öt percenként előbányászni a kulacsot, hanem egyből kéznél van nekik.

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Két kavics, amit a kislányaimtól kaptam egy-egy kiránduláson. Ha táskát is váltok, ezeket azonnal átteszem. Ahogyan egy kis fényképes táskadísz is mindig vándorol az éppen aktuálisan használt táskáimon, amin a kislányaim fotói vannak. Ezen kívül jellemzően csak a legszükségesebb dolgok vannak nálam, praktikusan mindig mindent kipakolok, és csak azokat a dolgokat viszem magammal, amire az adott alkalommal szükségem lehet. Mondjuk kulacs, popsi törlő és telefon azért persze mindig van nálam.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
Rendszeresen kerül a táskámba egy-egy kavics, bot, csigaház, levél, amiket a lányok gyűjtenek. Szerencsére eddig az igazán extrém dolgokat megúsztam.

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
A stílusom szerintem alapvetően sportos, letisztult. Tipikusan a farmer, póló az én világom és nem is nagyon feszegetem a komfortzónám. A kényelem és praktikum fontos szempontok, és színek vagy minták tekintetében sem vagyok kimondottan extrém, de azért legyen valami kis csavar az adott ruhadarabban. Kiegészítőkben – mint táska vagy cipő – viszont kimondottan imádom az élénk színeket és mintákat.

A gyerekek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?
Erre még várom az ötleteket és tippeket! Bár alapvetően a kis korkülönbség miatt egyre könnyebb a dolgom, nagyon jól összenőttek a csajok.

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
Az éppen aktuális divat. Nem szeretem követni. Az időtálló, klasszikus, letisztult, minőségi darabokat szeretem, és inkább a magam ízlése után megyek. De ez nyilván többnyire köszönőviszonyban sincs az épp aktuális trendekkel. Márkák tekintetében van egy-két kedvenc, amik az évek alatt stílusban, méretben és minőségben beváltak, de szeretem a letisztultabb magyar márkákat is. És persze a second hand is egyre inkább a barátom, mióta működik online is több ilyen oldal vagy app.

ok-8480
ok-8505
ok-8515
ok-8521
ok-8556
ok-8586
ok-8634
ok-8581
fotó: Séllei Lilla

A cikksorozat többi részét itt találjátok!