Inspiráló anyák: Szabó Anna Eszter

Annát még egy korábbi munkám kapcsán ismertem meg, akkor éppen Berlinben élt a családjával, majd visszaköltöztek szülővárosába Debrecenbe, most pedig ismét Budapesten élnek. Az otthonukhoz közel, a Király utca játszóterén fotóztam a hurcis körökben nem ismeretlen, korábban zöld tincseiről is jól beazonosítható Annát, akinek cikkeivel a WMN.hu-n is találkozhattok.

anna_streetstyle_1_1500
fotó: Séllei Lilla

Neved és korod?
Szabó Anna Eszter (Az Annát használom) és 33 éves vagyok.

A gyereke(i)d keresztneve és kora?
Mór 7 éves, Lenke Róza 3.

Mivel foglalkozol? Mivel foglalkoztál az anyaság előtt, és mivel most?
Anyaság előtt egyetemre jártam, azelőtt színházban dolgoztam. Szabadúszó szövegíró, újságíró, blogger, publicista vagyok, azt hiszem, vagy ezeknek a turmixa. És social media marketinges. 

Mi az, ami mindig van a táskádban?
Kézfertőtlenítő és váltásruha a kicsinek akkor is, ha nincs velem.

Mi volt a legmeglepőbb dolog, ami a táskádba került?
A macskánk. Tök váratlanul, mikor kinyitottam, hogy megkeressek valamit, kiugrott belőle. 

Hogyan jellemeznéd a stílusodat?
A praktikus, kényelmes hippi. De őszintén, közel sem öltözködöm úgy, ahogy szeretnék, csak utálok vásárolni, így magamra húzom, ami van. 

A gyerekek mellett, hogyan kapcsolódsz ki?
Csenddel és beszélgetésekkel. A lényeg, hogy senkinek se kelljen semmijét kitörölni, a kiborított narancslevét feltöröltni, vagy nyolcszor szólni, hogy vegye fel a cipőjét. Ja és mostanában tudatosan olvasok, mindennap, legalább pár percet. Ugyanígy vagyok a jógával, egy sor napödvözlet is több, mint a semmi. 

Mi számodra az anyaság legnagyobb kihívása?
Hogy sosem tudhatjuk, jól csináljuk-e. Szeretek tudatos lenni, szeretem jól csinálni a dolgokat és borzalmasan frusztrál, hogy nincs recept. És nem akarom elrontani. Pedig nyilván el fogom. 

És mi a legnagyobb kihívás az öltözködésben?
Hogy a praktikum felülírja az önkifejezést. Számomra. Pedig a férjem már küldött el vásárolni, hogy vegyek magamnak kb egy új gardróbot. De sose mentem el. Számomra nincs unalmasabb dolog a ruha vásárlásnál, főleg magamnak. Mégis mindig sopánkodom, hogy hogy nézek ki, mennyire szánalmas a ruhatáram. Egyszer jöhetne egy stylist aki belelát a fejembe, hogy mik tetszenek és felruházhatna pár perc alatt.

anna_streetstyle_2_1500

anna_streetstyle_3_1500

anna_streetstyle_5_1500

anna_streetstyle_4_1500

anna_streetstyle_6_1500
fotó: Séllei Lilla

A cikksorozat többi részét itt találjátok!